Yaşam

8. Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen; Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği ve bu yıl güçlü etkinlik ve gösterim programıyla dikkat çeken 8. Kısa Kısa Sinema Festivali’nde dün akşam Atlas Sineması’nda düzenlenen kapanış töreniyle ödüller sahiplerine verildi. yıl.

“Başka Bir Festival” mottosuyla yolculuğuna devam eden ve kısa filmcilere pahalı fırsatlar sunan Kısa’den Pay Kısa Sinema Festivali’nin sekizincisi sona erdi. 9-16 Kasım tarihleri ​​arasında sinemaseverler, pahalı etkinlikler ve onlarca kısa sinema gösterimiyle dolu, yoğun ve keyifli bir hafta yaşadı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE ULAŞTI

8. Kısa Kısa Sinema Festivali’nin kapanış ve ödül töreni dün akşam Atlas Sineması’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Keyifli bir kokteylin ardından Hakan Dedeler ve müzisyen arkadaşları geceyi konserle açtı. Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine tek tek dağıtıldı. Festivalin bu yılki yapım destek heyetinde yönetmen Abdurrahman Öner, yapımcı İsmail Murat Erdağı ve yönetmen Yeşim Tonbaz yer aldı. Bu kapsamda Üretim Desteği kategorisinde İMKB Üretim Desteği Ödülü’nün kazananı “Kara Maden” adlı projesiyle Öykü Orhan oldu. Unity Production’ın verdiği Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü, “Bir Adamın Mezarına Giden Yol” filmiyle Ozan Sertdemir’e takdim edildi. Festivalin bu yılki ana heyetine yönetmen Mehmet Bahadır Er başkanlık ediyor; Yönetmen Elif Sözen, yazar ve senarist İtimat Adıgüzel, akademisyen Zeynep Merve Uygun ve yönetmen Bekir Bülbül’den oluşuyordu. Komitenin değerlendirmeleri sonucunda Lise kategorisinde En İyi Sinema Ödülü ise “Çürük Anıların Rüyası” filmiyle Demir Demirbağ’ın oldu. Ayşe Şasa anısına verilen Genç Öncüler Özel Ödülü, “Gece Babamızı Arıyoruz” filmiyle Alkım Özmen’e verildi. Festivalin Deneysel kategorisinde Alican Durbaş, “Uzak Ayna” filmiyle ödüle layık görüldü. En İyi Animasyon Sinema Ödülü ise “Maksimum Nefes Sayısı” adlı eseriyle Mehmet Nuri Kaya’ya verildi. Belgesel kategorisinde ise En İyi Belgesel Sinema Ödülü’nü “Suriye Kozmonotu” filmiyle Charles Buyruk Richards aldı. Son olarak Kurmaca kategorisinde ise Barış Kefeli ve Nükhet Taneri “Ben Birim, Hepinizsiniz” filmiyle En İyi Sinema Ödülü’ne layık görüldü. Verilen ödüller kapsamında toplam 125 bin Türk Lirasının üzerinde ödül verildi.

PEKİ FESTİVALDE NELER OLDU?

Kısa’dan Paylaş Kısa Sinema Festivali kapsamında farklı biçimlerde onlarca sinema seyirciyle buluştu. AKM Yeşilçam Sineması ve Fatih Belediyesi Neslişah Sultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterimlerde salonlar doldu taştı. Festivalde görme ve işitme engelli bireylere yönelik erişilebilir gösterimler de gerçekleştirildi. Aynı zamanda sinema yönetmenleri de gösterimlerin ardından sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Tüm bunların yanı sıra usta sinemacılar da çeşitli etkinliklerde katılımcılarla bir araya geldi. Ustalık sınıfları kapsamında yönetmen Ömer Faruk Sorak, sanat yönetmeni Natali Yeres ve sinema müzisyeni Yıldıray Gürgen sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

FESTİVALDE BİRÇOK PANEL GERÇEKLEŞTİ

8. Kısadan Paylaşım Kısa Sinema Festivali kapsamında da birçok panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Tuba Deniz’in üstlendiği ‘Sinemada Manevi Bir Serüven: Ayşe Şasa’ paneli Adem Taşkıran ve Aşkın Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşti. “Başlangıç ​​mı Son mu: Sinemada Yapay Zeka” paneli yönetmen Abdulhamit Güler moderatörlüğünde, sunuculuğunu Hamit Coşkun ve Dr. Ferhat Zengin’in katılımıyla yapıldı. “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Sineması” paneline sinema tarihçisi ve yazar Burçak Cihan ile Doç. Dr. Doç. Remziye Köse Özelçi’nin katılımıyla Prof. Dr. Mesut Aytekin moderatörlüğünde gerçekleşti. Festivalin bir klasiği haline gelen Tek Plan Masa etkinliği Birol İnanç, Görkem Yeltan, Meral Aktan, Murat Share ve Reis Çelik’in katılımıyla gerçekleşti. Tüm etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşirken, 8. Short’s Share Kısa Sinema Festivali kapsamında sinemaseverler keyifli, sinema dolu bir hafta yaşadı.

“BEN GERÇEKLEŞTİRMEDİM” KİTABI YAYINLANDI

Festival kapsamında yeni bir kitap daha yayımlandı. Genç sinemacıların yazarlık deneyimlerini paylaştığı “Başaramadım” kitabı sinemaseverlerle buluştu. Geçtiğimiz yıl festival kapsamında “Neden Sinema?” Neden!” adında bir kitap yayımlandı.

ihsangazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu